Miksi Turun seudulle?
Loistava logistinen sijainti

Lännen, idän ja Pohjolan polttopisteessä

Kun katsoo Itämeren alueen karttaa, Turun seutu sijoittuu erinomaisesti, erääseen Pohjois-Euroopan liikenteelliseen solmukohtaan. Turku toimii sillanpääasemana lännen ja idän kasvavien markkinoiden välissä. Lisäksi sillä on Suomen parhaat yhteydet muualle Skandinaviaan. Ei ihme, että Turun seudulle on hakeutunut runsaasti erilaisia logistisia toimintoja ja toimijoita.

Turun seutu on Pohjolan kolmion moniliikennekeskus

Yksi EU:n keskeisimmistä TEN-verkon kehittämisalueista on Pohjolan kolmion liikennekäytävä, joka linkittää toisiinsa Tanskan, Norjan, Ruotsin ja Suomen pääkaupungit sekä Pietarin suurkaupungin. Turun roolina tässä yhteistyössä on yhdistää Suomessa olevan käytävän eri kuljetusmuodot meri- ja junalauttayhteydellä Ruotsiin. Koko "ruuhka-Ruotsin" tavoittaakin Turusta 24 tunnin sisällä.

LogiCityssä kohtaavat kaikki kuljetusmuodot

Turun lentoaseman, Venäjälle ja Kiinaan johtavan rautatien, Keski-Suomeen vievän moottoritien ja E18-kehätien solmukohdassa sijaitseva LogiCity-alue muodostaa vetovoimaisen keskittymän yrityksille, joille logistiikan tehokkuus on keskeinen menestystekijä. Turun ja Naantalin satamiin ajaa vartissa. Lentoaseman pohjoispuolisen kaavoituksen valmistuttua alue antaa mahdollisuuden lähes 1.000.000 kerrosneliömetrin toteuttamiseen.